WiO goes Sompasauna!

Hoi wiolaiset,

Kesä kolkuttelee jo ovella ja mikä kuuluisi enemmän suomalaiseen suveen kuin sauna! Tulevana viikonloppuna sunnuntaina wiolaiset pääsevät rentoutumaan saunan löylyihin omanlaatuisella twistillä, sillä saunominen tapahtuu Helsingin kaupunkiaktivismin helmessä – Sompasaunassa. Yhteislähtö Sompasaunalle tapahtuu klo 17 Kalasataman metroasemalta. Liitteenä karkea kuva kävelyreitistä, jos päädyt tulemaan omin neuvoin paikalle. Alueella rakennetaan koko ajan, joten reitti saattaa tosin olla hieman muuttunut. Lukekaa kaikki viestin lopusta PRO TIPS to Sompasauna -osio.

Tapahtuma ei vaadi etukäteisilmoittautumista, kunhan tuot itsesi ja hyvää mieltä paikalle. Tai voi tuoda paskaakin mieltä, saunotaan se vaan sitten pois. Alueella voi grillata, omat grillattavat ja juomat mukaan. Saunominen Sompasaunalla on täysin ilmaista. Tapahtumaan on säävaraus

Niille lisätietoa Sompasaunasta, jotka eivät ole siitä ennen kuulleet:

Sompasaunan tarina sai alkunsa, kun muutamat kaupunkiaktivistit löysivät vanhan kiukaan ja perustivat saunan Sompasaaren kärkeen. Sauna on tuhottu kolme kertaa, mutta nykyään toiminta on vakiintunut ja kasvaa koko ajan.  Sauna on kaikkien kaupunkilaisten käytössä 24/7, kunhan muistaa yhden ydinsäännön: Don’t be stupid. Saunoessa voi nauttia kauniista näkymästä kantakaupungin alueelle ja illansuussa kuunnella leijonien karjuntaa viereisestä Korkeasaaresta.

PRO TIPS to Sompasauna:

– Alueella ei ole juoksevaa vettä ja kaikki saunayhdistyksen tuoma makea vesi käytetään lyölyvedeksi. Ota siis mukaan pari 1,5l pulloa vettä, jos haluat huuhdella itsesi saunan jälkeen. Samaa vettä, voi olla tarpeen käyttää myös löylyvedeksi. Mereen pääsee uimaan portaita pitkin.

– Sauna on unisex-sauna. Uimapukua saa käyttää, jos haluaa.

– Peseytymiseen saa käyttää vain biohajoavia pesuaineita.

– Saunalla ei ole muita sisätiloja kuin saunat. Pukeutuminen, riisuutuminen ja tavaroiden säilytys tapahtuu saunan ulkopuolella, seinustalla olevilla penkeillä.

-Tohvelit, sandaalit tms. ovat hyvät vilvoitellessa.

Saunaisin terveisin,

Iiro Uotila

phone: +358505936529

email: iiro.uotila@helsinki.fi

Kategoriat:

Vastaa

*