Koronatiedote

Hei,

Kuten varmasti kaikki wiipurilaiset tietävät, on koronavirus tällä viikolla aiheuttanut poikkeuksellisen tilanteen yhteiskunnassamme.

Hallituksen suositus: ”Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.”

HYY:n suositus: ”Kaikkia järjestöjä suositellaan välttämään juhla- ja virkistystapahtumien järjestämistä. Mikäli järjestöllä on tiedossa tulevat sitsit tai muu vastaavanlainen tapahtuma, suositus on, että nämä perutaan.”

Wiipurilainen Osakunta suhtautuu tilanteeseen myös vakavasti ja haluaa tehdä oman osansa viruksen leviämisen pysäyttämiseksi noudattamalla viranomaisten ohjeita.

Niinpä keskeytämme kasvokkain tapahtuvan osakuntatoiminnan ainakin maaliskuun loppuun asti. Seuraamme tilannetta, mutta hyvin todennäköisesti keskeytys jatkuu myös pidempään. Jatkosta kuitenkin tiedotetaan osakunnan sähköpostilistalla sekä somessa, joten tarkkaile osakunnan viestintäkanavia.

Huomaa siis, että myös ensi viikon osakunnan kokous on peruttu, vaikka sen kokouskutsu on jo lähetetty. Vaikka kokous ei ole mikään massatapahtuma, niin en katso sen olevan niin tärkeä, että kannattaa ottaa riskiä viruksen levittämisestä.

Mikäli käytät osakunnan tiloja, huolehdithan erityisesti käsihygieniasta. DG:lle on nyt ostettu käsidesiä ja käsipaperiakin on tilattu. Yleinen hygieniasta huolehtiminen (yskiminen ja aivastaminen hihaan yms.) on ensiarvoisen tärkeää. Harkitse myös tarkkaan, onko sinulla ollenkaan tarvetta käydä DG:llä.

Yleisesti kannattaa huolehtia käsihygieniasta, seurata viranomaisten ohjeistuksia ja pitää oma mieli korkealla pysymällä yhteydessä ystävien kanssa.

Wiipurilaisin terveisin
Eetu
Q