Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat

Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat (WiOL) on vuonna 1930 perustettu opiskelijasekakuoro, jolle on tärkeää sekä musiikillinen kunnianhimo että hyvä yhteishenki. WiOL on osakuntakerho, jonka taustavoimina toimivat Helsingin yliopiston itäsuomalaiset osakunnat WiO, KO ja KyO. Kuoro harjoittelee maanantai-iltaisin osakuntatiloissa klo 18.00-21.15.

WiOLin ohjelmistoon kuuluu musiikkia keskiajalta nykypäivään ja Karjalan laulumailta maailman ääriin. Kuoro esiintyy koko vahvuudessaan tai siitä kootuissa pienyhtyeissä vuoden aikana yhteensä parisenkymmentä kertaa joulukonserteista Art Goes Kapakkaan. Kesän perinteisiin kuuluu jokavuotinen kirkkovenekiertue Wene-WiOL.

Kuoro konsertoi kotimaan kamaran lisäksi myös ulkomailla. Viimeisin konserttimatka tehtiin Sveitsiin ja Italiaan kesällä 2015 ja tätä ennen WiOL on konsertoinut esimerkiksi Islannissa,Venäjällä, Kroatiassa, Unkarissa, Belgiassa ja Hollannissa. Viimeisimmät kuoron monista levytyksistä ovat kuoron 85-vuotislevy Oi Karjala vuodelta 2015, 2010 julkaistu Äänen ääret ja 2011 julkaistu yhteistyössä progerock-yhtye Plain Faden kanssa tehty Anthropogonia.

Katso lisää tietoa WiOLista kuoron verkkosivuilta.