Juhlaperinne

Haluatko juhlia sivistyneesti hienon pöytäjuhlan merkeissä? Vai haluatko kokeilla omaa turnauskestävyyttäsi aamun pikkutunneille saakka? Onnistuu meillä, tervetuloa!

Wiipurilaisessa Osakunnassa pääsee tutustumaan akateemiseen juhlaperinteeseen kahdesti vuodessa, jolloin osakuntalaiset pukeutuvat parhaimpiinsa ja valloittavat jonkin hienon ravintolan Helsingissä. Aina marraskuun viimeisenä päivänä, 30.11., vietetään juhlista hauskinta, Wiipurin Pamausta. Vaikka virallisesti Pamaus on osakunnan kakkosjuhla, on se kuitenkin usein vuoden suurin ja upein tilaisuus, jota ei kannata jättää väliin. Pamauksen ohjelmaan kuuluu laulua, tanssia, kepeää ohjelmaa sekä tietenkin revyy. Pamauksen tärkeyttä kuvaa myös se, että joka vuosi uudet osakuntalaiset saavat nauhansa Pamauksen cocktail-tilaisuudessa.

Osakunta täyttää vuosia 5.3. ja tätä juhlistetaan maaliskuun alussa vuosijuhlien merkeissä. Vuosijuhlaillallisilla kuullaan puheita, joiden lomassa lauletaan paljon, syödään hyvin sekä lopuksi tanssitaan vanhat tanssit.

Iltapukujuhlien lisäksi osakunnalla järjestetään myös keveämpiä pöytäjuhlia. Syksyisin ja keväisin järjestettävässä vuorottelujuhlassa järjestetään jännittävää ohjelmaa viime hetkeen asti salaisena pidettävän teeman mukaan. Syksyisin uudet fuksit pääsevät tutustumaan osakunnan juhlaperinteeseen fuksisitsien muodossa ja keväisin vuorossa ovat Domus Gaudiumin osakuntien yhteiset sitsit. Vuorovuosin vietämme myös virkailijan- tai kuraattorin-vaihtokaronkkaa.

Juhlakuva Sanomattakin on selvää, että jokaisia juhlia seuraavat jatkot, joita juhlitaan osakunnan tiloissa usein aamuun asti. Pamausta ja vuosijuhlaa seuraavina aamuina osakunnan emännistö loihtii aina maittavan sillilounaan eli silliksen. Tarjolla on kuta kuinkin kaikkea, mitä nälkäinen juhlija voi seuraavana aamuna kaivata: itesetehtyjä karjalanpiirakoita, graavilohta, salaatteja, lihapyöryköitä, kuohuviiniä sekä sitä silliä. Ennen juhlia järjestetään toisinaan myös etkoja, joissa porukalla tehdään kampauksia ja virittäydytään juhlatunnelmaan.

Lähtemällä mukaan toimintaan voit itsekin olla järjestämässä 150 hengen pöytäjuhlaa, loihtimassa hienoa ateriakokonaisuutta tai koristelemassa osakuntaa lemmenlaivaksi. Elämä Wiipurilaisessa Osakunnassa voi siis vaikuttaa siltä, että se on yhtä juhlaa. Ja sitä se onkin, mutta myös paljon muuta!