Muut kerhot

WiOn vanhimman ja varsin itsenäisen kerhon, Wiipulaisen Osakunnan Laulajien, lisäksi harrastetoimintaa järjestävät myös muut WiOn kerhot.

Kyykkäkerho

Kyykkäkerho harrastaa perinteistä karjalaista urheilulajia kyykkää. Suhtautuminen kyykkään ei kuitenkaan ole ryppyotsaisesti menestystä hakeva, vaan tarkoituksena on enemmänkin mukava ajanviete kavereiden kesken perinteistä lajia pelaten. Kerho harjoittelee tavallisesti Väinämöisen urheilukentällä. Talvella kerho osallistuu Akateemiseen MM-kyykkään Tampereella yleensä useamman joukkueen voimin. Viime vuosina kisamenestys on ollut nousujohteinen. Kesäretkellä kyykkää pelataan usein tasaväkisesti kunnan henkilökunnan joukkuetta vastaan.

Lisätietoja kerhon puheenjohtaja Sami Sidoroffilta.

Wiipurilaisen Osakunnan suunnistajat

Kerhon tarkoituksena on kerätä yhteen suunnistuksesta sekä kestävyysharjoittelusta kiinnostuneet Wiipurilaisen Osakunnan jäsenet, järjestää Wiipurilaisen Osakunnan jäsenille suunnistusharjoituksia ja kestävyysharjoitusmahdollisuuksia. Kerhon tavoitteena on kannustaa Wiipurilaisen Osakunnan jäseniä liikunnaniloon. Kerhon vuoden päätapahtuma on kesällä juostava Jukolan Viesti. Kerho voi osallistua myös muihin massaliikuntatapahtumiin.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi kerho järjestää säännöllisesti peruskuntoharjoituksia, suunnistusharjoituksia sekä koulutusta. Kaikki suunnistustaidoista ja kunnosta riippumatta ovat tervetulleita mukaan WOSU:n toimintaan. 

 

Lisätietoja saa osakunnan sähköpostilistalta, kerhon Facebook-ryhmästä tai sihteeri Laura Mykkäseltä (wosu@wiipurilainenosakunta.fi).

Wiipurilaisen Osakunnan kotiseutukerho

Wiipurilaisen Osakunnan kotiseutukerho tutustuu osakunnan kanta-alueen kulttuuriperintöön. Kotiseutukerhon käsitys kotiseudusta ei kuitenkaan ole turhan rajattu, vaan vuosien varrella on karjalaisiin juuriin tutustuttu päiväretkien aikana muun muassa Turussa, Hämeenlinnassa, Porvoossa, Tuusulassa ja Tallinnassa.

Kotiseutukerho tutustuu myös Helsingin kulttuuritarjontaan esimerkiksi vierailemalla museoissa. Joulun aikaan kerho on tutustunut vuotuisjuhlien viettoon ja viemisinä on ollut muun muassa maistuvia ruokalahjoja. Kotiseutukerho huolehtii myös osakunnan Kaukomieli-julkaisusarjan toimittamisesta yhdessä toimituskunnan kanssa.

Kevään kohokohta on toukokuussa järjestettävät Wirsujuhlat, joissa nautitaan karjalaista juhlaruokaa. Usein mukana on ollut myös vieraileva esitelmän pitäjä. Ohjelmassa on myös musiikkia ja joskus tanssiakin perinteiseen tapaan. Pukeutuminen on kansanomaista – mitä kukakin sillä haluaakaan tarkoittaa.