Vuoden tapahtumia

Mitä? Missä? Miksi? Milloin?
Mitä wiipurilaiset tekevät?
Mistä he puhuvat?
Mihin he menevät?
Kurkkaa täältä.

Ympäri vuoden pyörivät tapahtumat

kokousKokous

Osakunta kokoustaa kahden-kolmen viikon välein, aina tiistaisin kello 19.00. Kokouksessa päätetään yhteisistä asioista vakavasti, mutta silti rennosti kahvia ja emännistön laittamia herkkuja nauttien. Opiskelijalla ei koskaan ole niin paljon rahaa, etteikö ilmainen syötävä kelpaisi! Osakunnan kokousta johtaa kuraattori, jo valmistunut osakuntalainen.

Osakuntaneuvoston kokous

Osakuntaneuvosto on osakunnan hallitus. Neuvosto valmistelee asioita osakunnan kokouksia varten. Osakuntaneuvosto kokoustaa aina ennen osakunnan varsinaista kokousta.

Keskiviikkokahvit

Osakunnalla on keskiviikkokahvit joka keskiviikko klo 19.00. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa. Keskiviikkokahveilla on hyvä tilaisuus tavata sekä oman osakunnan edustajia että Karjalaisen sekä Kymenlaakson osakuntien edustajia, jotka majailevat samassa huoneistossa Domus Gaudiumilla Kampissa.

Ilmaista sählyä keskiviikkoisin

Keskiviikkoisin kello 21 pelataan sählyä Kumpulan Unisportilla. Treeneissä tärkeintä on yhdessä pelaaminen, ei tiukkapipoinen suorittaminen. Näin ollen voit tulla mukaan, vaikka et olisi ikinä sählyä pelannutkaan. Tarvittaessa voit lainata mailan Unisportilta hintaan 1 euro.

 

 

Kerran vuodessa

10379693_10204127459056731_7337409381953024143_oItäsuomalaiset kesäjuhlat

Kesäkausi päätetään tyylikkäästi juhlapuvuissa, kun itäsuomalaiset osakunnat SavO, KO, KyO, WiO ja ÖFN kokoontuvat juhlimaan itäsuomalaisuutta.

Punkkua ja patonkia

Fukseille tarkoitettu rento illanvietto. Fuksisyksy on täynnä uusia tuttavuuksia ja mitä jännittävimpiä rientoja. Sen vuoksi välillä on hyvä ottaa vähän rauhallisemmin. Syksyn iltojen pimentyessä kokoonnumme jonkun osakuntalaisen kotiin nautimaan punaviiniä ja patonkia ja tutustutaan kaikessa rauhassa uusiin ihmisiin.

fuksitFuksiaiset

Osakunnan uusille jäsenille varta vasten räätälöity tilaisuus, jossa päästään tutustumaan osakuntatovereihin fuksisuunnistuksen merkeissä. Fuksiaiset järjestetään usein yhdessä Kymenlaakson ja Karjalaisen osakunnan kanssa. Fuksiaiset ovat railakas aloitus osakuntaelämälle. Varaudu säähän sopivalla vaatetuksella sekä sekkailijan asenteella, sillä koskaan ei tiedä, mihin kaikkeen sitä rasteilla joutuukaan.

Fuksisitsit

Fukseille järjestetty pöytäjuhla, jossa vanhemmat osakuntalaiset johdattavat uudet tulokkaat sitsien ihmeelliseen maailmaan ja opettavat mm. laulukirjoihin kirjoittamattomat lisäsäkeistöt ja neuvovat mihin suuntaan nostetaan malja. Näissä juhlissa on aina hauskaa!

HYYn fuksiseikkailu

HYYn järjestämä jättimäinen fuksisuunnistus Helsingissä, jossa on mukana jopa 300 joukkuetta.  Kierrettäviä  rasteja on noin 70. Valloita Helsinki osakuntaystäviesi kanssa! Lisätietoja tapahtumasta HYY:n sivuilla.

DGO:n saunaillat

Domus Gaudiumin osakunnat järjestävät joka vuosi yhdessä saunailtoja ja mitä kaikkea toiminnanohjaajat nyt ikinä keksivätkään järjestää. DG:n yläkerran saunatilat tarjoavat mitä parhaimmat puitteet näihin illanviettoihin.

Osakunta-approt

Osakuntalaisen unionin järjestämät approt, jossa kierretään kaikkien osakuntien tilat. Kuten kaikkia hyviä juhlia, niin myös osakunta-approjakin seuraavat jatkot jonkun osakunnan tiloissa. Missä on Botta? Mikä on Vinni? Tule mukaan ja ota selvää!

B-fest

Eeppinen p*skojen leffojen maraton, jossa sitkeimmät osakuntalaiset kokoontuvat katsomaan IMDb:n surkeimpia pisteitä saaneita elokuvia. Ennen play-napin painallusta täytyy tietysti valmistaa hyvät leffaeväät, sillä  ilman niitä ei tästä koko yön koitoksesta selviäisi kukaan.

Vuorottelujuhla

Syksyn vuorottelujuhlassa osakuntalaiset jakautuvat järjestäjiin ja juhlijoihin oman valinnan mukaan. Keväällä roolit vaihtuvat, kun syksyn juhlien järjestäjät pääsevät pöytään nauttimaan juhlatunnelmasta. Vuorottelujuhlan erottaa tavallisista sitseistä usein kekseliäs ja osallistujille vasta juhlapaikalla paljastuva teema, joka johdattaa juhlijat yllättäviin tilanteisiin.

untitled-8892_001Wiipurin Pamaus

Wiipurin Pamaus on osakuntavuoden ehdoton kohokohta ja sitä vietetään aina 30.11, viikonpäivään katsomatta. Pamauksessa muistellaan sitä, miten ritari Knut Posse räjäytti Viipurin linnan ruutivaraston vuonna 1495. Tätä juhlaa varten on aika kaivaa frakit ja iltapuvut esiin. Ohjelmassa on vanhoja tansseja, hauska revyy, laulua, ruokaa, juomaa ja jatkot. Pamauksen alkucocktaililla fuksit saavat osakuntanauhansa, jota kannetaan useissa osakunnan tilaisuuksissa. Se on väriltään puna-kelta-sininen.

Sillis

Pamauksen ja vuosijuhlan jälkeisinä aamuina (klo 12) nautitaan silliaamiainen eli sillis. Emännistö valmistaa maittavan aterian, jonka avulla oloaan voi tarvittaessa kohentaa. Tarjolla on aina ainakin lihapullia, nakkeja, silliä, graavilohta, salaatteja, karjalanpiirakoita jne.

Vaalikokous

Marraskuun vaalikokous on vuoden tärkein kokous. Silloin valitaan uudet virkailijat seuraavaksi kalenterivuodeksi. Myös fukseille löytyy osakunnasta sopivia virkoja oman mielenkiinnon mukaan. Tarkemmat virkailijakuvaukset löydät osakunnan nettisivuilta. Vanhemmat osakuntalaiset kertovat myös mielellään eri viroista osakunnassa. Virkailijakokousta saapuu johtamaan osakunnan inspehtori.

soihtukulkueItsenäisyyspäivä 6.12.

Ylioppilaiden soihtukulkue Hietaniemen hautausmaalta Senaatintorille on pimenevässä joulukuun illassa huikea näky. Sen jälkeen luvassa ovat itsenäisyyspäivä-jatkot!

Pikkujoulut

Pikkujoulut vietetään osakunnassa perinteisen kaavan mukaisesti puuroa ja joulutorttuja nautiskellen. Fuksit valmistelevat ohjelmanumeron, josta ei kuitenkaan kannata ottaa paineita, sillä glögiä siemaillut juhlaväki on helppo yleisö. Myös joulupukilla on ollut tapana käydä vierailemassa näissä juhlissa..

Abi-infokiertue

Elokuussa käydään kiertueella kanta-alueen lukioissa. Kiertueella kerrotaan pääkaupunkiseudun korkeakoulujen tarjoamista opiskelumahdollisuuksista ja osakunnasta abeille.

Stipendihaku

Osakunnan stipendisäätiön stipendien haku alkaa tammikuussa. Muista hakea omaasi.

keskirivi (2)Akateemisen kyykän MM-kisat

Helmikuussa kilpaillaan kyykän maailmanmestaruudesta. Osakunnalta lähtee aina vähintään yksi joukkue mukaan näihin humoristisiin, mutta silti niin jännittäviin kisoihin.  Osakuntamme aktiivinen kyykkäkerho harjoittelee ympäri vuoden ja mukaan ovat tervetulleita kaikki. Ei haittaa, vaikka et olisi ikinä karttuun koskenutkaan.

Emännistön ja isännistön pikkujoulut

Wiipurilaisen, Karjalaisen ja Kymenlaakson osakuntien emännistöt ja isännistöt juhlivat pikkujouluja vähän viiveellä helmi-maaliskuussa.

Kuraattorin- tai virkailijanvaihtokaronkka

Tammikuussa juhlitaan uusien virkailijoiden virkaanastumista hilpeän karonkan muodossa. Joka toinen vuosi valitaan myös uusi kuraattori, jolloin juhlitaan virkailijoiden lisäksi uuden kuraattorin virkaan astumista kuraattorinvaihtokaronkassa.

Asuntohaku

Osakunnalla on asuntoja esimerkiksi Mäkelänrinteessä. Asunnot ovat haettavissa asuntohaussa helmi-maaliskuussa.

keskiriviVuosijuhla

Wiipurilainen osakunta on perustettu 1653 ja se on Helsingin yliopiston vanhin suomenkielinen osakunta. Vuosijuhlaa vietetään 5.3. – tosin itse juhla on usein arkipäivälle sattuessaan siirretty lähimpään viikonloppuun. Myös vuosijuhlaa juhlitaan juhlapuvussa. Luvassa on puheita, tanssia, laulua ja hyvää ruokaa. Osakunnan stipendisäätiön stipendit jaetaan aina vuosijuhlassa. Juhlista siirrytään jatkoille ja seuraavana aamuna tarjoillaan sillis.

Yhteisosakuntalaiset bileet eli Rengastusbileet

Osakuntalaisen unionin järjestämät megabileet sijoittuvat yleensä loppukeväälle. Ohjelmassa on kaikkea, mitä kunnon bileiltä voi toivoa. Tätä ei voi jättää väliin.

IMG_5425 _Large_Debatti

Onko sanan säilä hallussa? Pystytkö muodostamaan nopeasti järkeviä, perusteltuja mielipiteitä? Debatti on Domus Gaudiumin osakuntien jokakeväinen kiivas väittelykisa, jonka voittanut joukkue saa maineen ja kunnian lisäksi nimensä kaiverretuiksi kiertävään palkintolautaseen. Debattiin osallistuu kolmihenkinen joukkue kustakin Domus Gaudiumin osakunnasta ja tuomareina toimivat osakuntien inspehtorit. Jännittävä kisa kokoaa yhteen myös runsaasti kannustusjoukkoja.

 Senioripäivälliset

Osakunnalla on vireä seniorijärjestö Seniores Wiburgenses, joille osakunnan emännistö ja isännistö loihtivat illallisen yleensä kerran vuodessa. Oiva tilaisuus päästä valmistamaan hauskassa porukassa kotikonstein kolmen ruokalajin illallista ja huomaamaan, miten osakunta vetää vanhoja osakuntalaisia puoleensa vielä vuosikausia valmistumisen jälkeenkin.

Pre-wappu

Vapun vietto aloitetaan pre-wapusta, jolloin osakuntalaiset kokoontuvat viettämään iltaa yhdessä vappuisissa tunnelmissa. Juomana näissä bileissä on tietenkin skumppa!

Vappuaatto

Havis Amandan eli Mantan lakituksesta alkaa Helsingin vappu. Ylioppilaslakin saa laittaa päähänsä, kunhan Manta on saanut omansa, tosin teekkarit laittavat omansa vasta puolilta öin. Railakas ilta jatkuu miten kukin parhaaksi katsoo.

Vappu

Ullanlinnanmäellä nautitaan vappupiknikiä osakuntaporukassa. Tätä ei voi jättää väliin, jos Helsingissä vappuaan viettää.

Kesäretki 2012Kesäretki

Kesällä osakuntalaiset matkustavat jonkin kanta-alueen kunnan vieraaksi ja nauttivat kesäisestä viikonlopusta kunnan vieraana. Ohjelmassa on yleensä kyykkäottelu, sauna sekä erilaisia vierailuja.