Wiipurilainen Osakunta

Wiipurilainen Osakunta on vanhin suomenkielinen Helsingin yliopiston piirissä toimivista 15 osakunnasta. Se on toiminut aktiivisesti vuodesta 1653. Alun perin osakunnat perustettiin valvomaan järjestystä vilkkaiden ylioppilaiden keskuudessa.

Nykyisin Wiipurilainen Osakunta kokoaa Helsingissä opiskelevat eteläkarjalaiset ja siirtokarjalaisten jälkeläiset yhteen monitieteiseen yhteisöön, joka tarjoaa monenlaista toimintaa suurista akateemisista pöytäjuhlista säännöllisiin kokouksiin, kulttuurista urheiluun ja teemabileistä kotiseuturetkiin sekä kerhotoimintaa kuorolaulusta kyykänpeluuseen. Jäseniä WiO:ssa on tällä hetkellä noin 190.

Wiipurilaisen Osakunnan tehtävänä on yhdistää osakuntalaisia, pitää yllä suhteita kanta-alueeseen ja vaalia karjalaista kulttuuria. Osakunta tukee jäsentensä henkisiä ja sosiaalisia pyrkimyksiä sekä tarjoaa opiskelija-asuntoja ja stipendejä.

Osakuntahuoneistossa Domus Gaudiumilla Kampissa majailevat myös Karjalainen Osakunta ja Kymenlaakson Osakunta. Tiloissamme tarjolla on mm. tv, Playstation, tietokone, flyygeli, valtakunnallisia sanoma- ja aikakauslehtiä, maakunnallisia sanomalehtiä ja keittiö.

Wiipurilaisesta Osakunnasta on tullut monelle opiskelijalle kuin toinen koti. Tervetuloa mukaan!