Asunnot

Fuksiasunnot

Wiipurilainen Osakunta huolehtii jäsenistään tarjoamalla asuntoja Helsingin yliopistossa syksyllä aloittaville uusille opiskelijoille. Tarjolla on viisi yksiötä loistavalla paikalla Kampissa, Helsingin keskustassa, Domus Academicalla. Kaikki yksiöt ovat kooltaan 21,5 m² ja niiden vuokra on noin 629€/kk/hlö. Vuokrasopimukset tehdään vuodeksi eli 1.9.–31.8. väliseksi ajaksi. Fuksiasuntojen haku järjestetään vuosittain alkukesästä. Haussa etusijalla ovat osakunnan kanta-alueelta eli Etelä-Karjalasta kotoisin olevat opiskelijat. Asunnot jaetaan arpomalla.

Muut asunnot

Mäkelänrinne 5WiO tarjoaa edullisia asuntoja myös vanhemmille aktiivisille osakuntalaisille. Osakunnan hallinnassa on yhteensä 23 vanhemmille osakuntalaisille tarkoitettua asuntoa, jotka ovat kaikki yksiöitä tai kaksioita. Näihin asuntoihin järjestetään haku vuosittain kevättalvella siten, että noin puolet asunnoista laitetaan hakuun parillisina vuosina ja noin puolet parittomina vuosina. Asuntojen jakoperusteina ovat hakijan osakunta-aktiivisuus ja opintomenestys.

Suurin osa vanhempien osakuntalaisten asunnoista sijaitsee Vallilassa Mäkelänrinne 5A:ssa hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta ja yliopistolta. Talo kuuluu Ylioppilasasuntolasäätiölle ja on remontoitu vuonna 1994. Talossa on kiinteä Internet-yhteys kaikissa asunnoissa. Asuntojen neliövuokra vaihtelee välillä 16-19€/m2.  Erikokoisia asuntoja on seuraavasti:

Lisäksi Wiipurilaisen Osakunnan Stipendisäätiö omistaa neljä yksiötä, joita haetaan samaan aikaan ja samoin perustein kuin Mäkelänrinteen asuntoja: Sturenkadulla on kaksi yksiötä, 27 m² ja 29 m². Aleksis Kiven kadulla on yksiö, koko 29 m². Helsinginkujalla on yksiö, koko 25 m².

Wiipurilaisen Osakunnan asuntolaohjesääntö on luettavissa pdf-tiedostona.

Lisätietoja asuntoasioista antaa asuntolasihteeri (asuntolasihteeri(at)wiipurilainenosakunta.fi)

Aleksis Kiven katu

Helsinginkuja

Sturenkatu 35

Sturenkatu 37-41